Pisang merupakan buah yang mempunyai banyak kelebihan. Pelbagai jenis
makanan lain boleh diproses daripada pisang seperti kek, pengat,
jemput-jemput, kerepek dan lain-lain.
BAHAGIAN-BAHAGIAN POKOK PISANG DAN KEGUNAANNYA
 |
daun pisang |
|
|
|
daun pisang dijadikan pembungkus makanan |
 |
jantung pisang |
 |
kerabu jantung pisang |
 |
umbut pisang |
 |
gulai umbut pisang |
|
|
|
|
PELBAGAI MAKANAN DARIPADA BUAH PISANG
 |
pisang |
 |
mufin pisang |
 |
kerepek pisang |
|
|
 |
jemput-jemput pisang |
 |
kek pisang |
 |
lepat pisang |
 |
martabak pisang |
 |
pisang sira |
 |
pengat pisang |
 |
pisang goreng |
 |
penkek pisang |
No comments:
Post a Comment